Archief

'Gezien de grootte van de bui, hield riolering goed stand'

De riolering in Maassluis heeft in mei goed zijn werk gedaan, zeker gezien de grote hoeveelheid water die naar beneden kwam. Nog nooit werd er in Maassluis een bui van zo'n omvang gemeten (63 mm in 35 minuten, red.) Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de PvdA. Het college probeert tegenover de fractie de bui in perspectief te plaatsen.

Op een aantal plekken was er minder wateroverlast dan bijvoorbeeld in het oude centrum. Nieuwe riolen zijn groter, waardoor er meer water kan wegstromen. In het oude centrum liggen er nog relatief smalle rioolbuizen. De gemeente is al jaren bezig om de riolering te vervangen en ligt daarmee grotendeels op schema, zo zegt het college.

De PvdA wil weten welke stappen het bestuurscollege gaat nemen om ervoor te zorgen dat Maassluis beter bestand is tegen grote regenbuien. Maar die vraag blijft nog even onbeantwoord. Eerst moet het college namelijk komen met een zogeheten Beheerplan Riolering, maar daar zal wel iets instaan over 'Maassluis Rainproof'.

Categorieen:
Maassluis Politiek