Archief

Varekamp zoekt oplossing voor subsidie trapveldjes

Wethouder Pieter Varekamp van de gemeente Westland gaat werken aan een oplossing voor het niet toekennen van subsidie voor de aanleg van zogeheten soccer courts op het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande. Hij heeft deze inspanning maandagavond toegezegd in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Varekamp blijft er bij, dat zijn voorganger Ouwendijk en een ambtenaar geen toezegging hebben gedaan op het punt van subsidie. Zij zouden - in individuele gesprekken met twee sportparkbestuurders - wél gewezen hebben op het bestaan van de zogenoemde '25 procent-regeling'.



Volgens Varekamp is de aanvraag uiteindelijk afgewezen, omdat de betrokken subsidieregeling vereist dat het moet gaan om een officieel wedstrijdveld en dat de in geding zijnde trapveldjes daar niet aan voldoen. Alsnog verstrekking van een subsidie (ter grootte van ruim 28.000 euro) vereist instemming van de gemeenteraad, omdat zo'n besluit afwijkt van de bepalingen die door de gemeenteraad zelf zijn vastgesteld.

Een meerderheid van de raad lijkt daar overigens toe bereid. Enerzijds is er voor de beweerde mondelinge toezeggingen geen onderbouwing te vinden in de gemeentelijke administratie, anderzijds vinden diverse fracties dat de gemeente de stichting Juliana Sportpark veel te lang in het ongewisse heeft gelaten over de uiteindelijke afwijzing van de subsidieaanvraag.