Archief
WOS Media 2

WOS Media 2

Bestuur Juliana Sportpark beroept zich op toezeggingen

De Stichting Juliana Sportpark 's-Gravenzande is verbolgen over niet nagekomen toezeggingen die zouden zijn gedaan door voormalig wethouder Peter Ouwendijk en een ambtenaar van de gemeente Westland. Deze kwestie komt maandag aan de orde in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad, op verzoek van de fracties van GBW en CDA die willen weten wat er precies is gebeurd.

Ouwendijk en de ambtenaar zouden de stichting het volste vertrouwen hebben gegeven in de toekenning van een subsidie voor de aanleg van zogeheten soccer courts, maar de betreffende aanvraag zou volgens de gemeente niet aan de eisen voldoen.

Begin augustus hebben de bestuurders Leo van der Lans en Wim Voois van de stichting hun boosheid geuit in een brief aan het college van B en W van Westland. Zij hadden enkele dagen eerder bericht over de afwijzing van de subsidie - ter grootte van 25 procent van de kosten - ontvangen.

De stichting zit nu met een schadepost van circa 28.300 euro, omdat op grond van de volgens haar herhaaldelijk gedane toezegging was overgegaan tot het verstrekken van een opdracht voor de aanleg van twee soccer courts (kleine omheinde kunstgrasveldjes) met een investeringsbedrag van 113.200 euro. De stichting beschouwde de feitelijke subsidieaanvraag als een formaliteit.

Op 19 juli dit jaar heeft de nieuwe sportwethouder, Pieter Varekamp, in een gesprek met het stichtingsbestuur laten weten dat de beweerde toezeggingen door zowel Ouwendijk als door de betrokken ambtenaar worden ontkend. "Dit bestrijden wij echter ten stelligste. Wij voelen ons dan ook incorrect behandeld door deze handelwijze", stellen Van der Lans en Voois. Zij hopen op een positieve afwikkeling van deze kwestie door B en W.