Archief
Google Streetview

Google Streetview

Geen dorpshuis in Maasland: "Ik snap er helemaal niets van!"

Oud-wethouder en voorvechter van een dorpshuis voor Maasland, Tineke van Nimwegen, begrijpt niets van het collegebesluit om van het oude gemeentehuis toch geen cultureel dorpshuis te maken. Volgens het Midden-Delflandse college van burgemeester en wethouders is een dergelijke functie voor het gebouw niet levensvatbaar, maar daar denkt Van Nimwegen heel anders over: "Het is absoluut haalbaar om een dorpshuis te realiseren!"

"Ik ben echt stomverbaasd! De publieke functie van het oude gemeentehuis is heel belangrijk voor Maasland. Ik begrijp er helemaal niets van. Ik ben ook heel benieuwd naar de reacties van de gemeenteraad", zegt Van Nimwegen in de Dwars door de Regioshow op WOS Radio. "We hebben geconstateerd dat er echt draagvlak is in Maasland om een dorpshuis te realiseren. Dat vraagt natuurlijk wel om een bijdrage van de gemeente", vervolgt ze.

De oud-wethouder vindt het ook ongemakkelijk dat verenigingen nu alleen nog maar naar het parochiehuis en de oude kerk van Maasland kunnen voor het organiseren van activiteiten: "Ik ben zelf gelovig. Kerken zijn belangrijk voor mij. Maar ik ben wel voor scheiding van kerk en staat." Als voorbeeld noemt ze Den Hoorn. "Er zijn daar aparte plekken voor de gemeenschap."



De hoop opgeven doet ze niet, maar: "Ik ben wel een beetje moe geworden. We zijn er al twee jaar mee bezig en we hebben het gevoel dat er ambtelijke en bestuurlijke weerstand is." Woensdag komen de initiatiefnemers bij elkaar om te kijken of er nog energie en zin is om verder te gaan. "Maar daar hebben we we echt medestanders voor nodig. Ik gun Maasland een eigen plek voor het dorp."