Archief
Danny Ploegaert 1

Danny Ploegaert 1

Westlandia gaat nieuwe spelregels testen

Westlandia doet vanaf 2 oktober mee aan een nieuwe innovatieve voetbalcompetitie. In de zogenoemde Future Rules Football League worden nieuwe spelregels uitgeprobeerd. Het geldt als proeftuin voor de toekomst van het voetbal.

Aan deze (extra) competitie doen de reserveteams (onder 23 jaar) van topamateurclubs uit het westen van het land mee. Behalve de club uit Naaldwijk zijn dat ARC, FC Lisse, Katwijk, Quick Boys, VVSB, Rijnsburgse Boys, Alphense Boys, AFC en de Koninklijke HFC. Doel is het onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van spelregelwijzigingen. De nieuwe competitie borduurt voort op de eerder gespeelde wedstrijden tussen FC Lisse en Quick Boys (november 2017) en tussen de Suriprofs en het toen net gepromoveerde Fortuna Sittard (mei 2018).

Spelregels die concreet worden uitgeprobeerd zijn de self-pass (de mogelijkheid om een vrije trap 'op jezelf' te nemen), de intrap of indribbel in plaats van de ingooi en de invoering van tijdstraffen. Geel betekent vijf minuten eruit, rood betekent vijf minuten straf en daarna een verplichte wissel van de 'zondaar'.

De wedstrijden worden eens per maand gespeeld. Eén van die duels wordt gespeeld op de KNVB Campus in Zeist. Alle wedstrijden worden vastgelegd en gecodeerd.

Categorieen:
Naaldwijk Sport