Archief
Google Streetview 1

Google Streetview 1

Turborotonde in Monster komt pas jaar later

De komst van een turborotonde op het kruispunt van de Zwartendijk met de Emmastraat in Monster is een jaar uitgesteld. Dat meldt een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland desgevraagd aan WOS Media. De planning is nu dat deze er pas in het voorjaar van 2020 ligt, terwijl in eerste instantie werd gemikt op - in het slechtste geval - mei 2019.

De reden van de vertraging heeft te maken met een onteigeningsprocedure. De provincie heeft ruimte nodig om de turborotonde aan te leggen en daarvoor moet de bewoner van het pand op de hoek van de Poeldijkseweg en Molenweg worden uitgekocht. Dit duurt echter langer dan verwacht. Ook zijn er problemen met het verleggen van kabels en leidingen.

De turborotonde moet zorgen voor een betere en veiligere doorstroming van het verkeer. Nu nog moeten automobilisten vaak lang wachten voor de verkeerslichten. Op de kruising zijn eerder al twee bungalows gesloopt, op de hoek van de Molenweg met de Emmastraat. Een vierde woning, op de hoek Zwartendijk/Emmastraat, is in gemeentelijke handen en kan ook worden gesloopt.

Categorieen:
Monster Algemeen