Archief
Benjamin Hofland

Benjamin Hofland

Ook D66 wil in debat met wethouder Gardien

Na Peter Duijsens (Westland Verstandig) wil nu ook Benjamin Hofland (D66) wethouder Cobie Gardien aan de tand voelen over het de extra raadsvergadering van 14 augustus en het reparatiebesluit, dat de komst van een extra arbeidsmigrantenhotel in Maasdijk tegen had moeten gaan. Volgens Hofland is er te weinig vertrouwen in de raad getoond.

De D66-fractievoorzitter wil van het Westlandse bestuurscollege weten of er niet beter meer informatie naar de raadsleden had kunnen gaan, in plaats van naar de pers. Ook hoopt D66 meer te horen over waarom het college er niet voor heeft gekozen om het presidium (alle fractievoorzitters - red.) bij elkaar te roepen om in vertrouwen meer over het te bespreken onderwerp te vertellen.

Dan zijn er nog vragen over het handelen van burgemeester en wethouders rond de kwestie arbeidsmigrantenhotel: "Erkent het college dat er wellicht juist door de handelwijze van het college een aanvraag is binnengekomen?" Tevens vraagt Hofland zich af of wethouder Gardien niet te voorbarig is geweest met het aanwijzen van een lek vanuit de gemeenteraad in een interview met de WOS op 17 augustus.

De eerstvolgende raadsvergadering wordt gehouden op dinsdag 18 september om 19.00 uur.

Categorieen:
Maasdijk Westland Politiek