Archief

Schipluidense arrangeur naar NK Bloemsierkunst

Hanneke Frankema vertegenwoordigt komende week onze regio bij het NK Bloemsierkunst voor professionals in Veenendaal. De Schipluidense strijdt daar tegen elf collega's voor de belangrijkste Nederlandse titel in de sector.

Frankema komt oorspronkelijk uit Friesland en werkt al jaren als bloemstylist in binnen- en buitenland. Op die manier kwam zij ook in Midden-Delfland terecht. "Ik ben mijn vriend tegengekomen tijdens een grote klus in China. Hij woonde al in Schipluiden en dit is het hartje van de bloemenwereld. Dus die keuze was snel gemaakt", zegt Frankema tegen WOS Media.

De arrangeur is bekend in binnen- en buitenland. "Ik heb twee seizoenen gejureerd in het televisieprogramma Hollands Beste Bloemstylist. En in de rest van de wereld ben ik bekend van andere wedstrijden die ik daar heb gedaan en lessen, shows en demonstraties die ik veel geef."

Frankema is al in voorbereiding op het NK, dat woensdag en donderdag plaatsvindt. "We hebben nu twee opdrachten gekregen, die mogen we thuis voorbereiden, daar ben ik nu al weken mee bezig. Zo ben ik al de hele week langs kwekers aan het rijden om de mooiste materialen bij elkaar te sprokkelen. Daarnaast krijgen we nog drie verrassingsopdrachten. Die zijn natuurlijk een tikje moeilijker."