Archief
Google Streetview 1

Google Streetview 1

Werkstraffen voor inbrekers Filmclub De Lier

Twee Hagenaars van 38 en 27 jaar zijn woensdag door de rechtbank veroordeeld tot werkstraffen van 120 uur voor een inbraak bij Filmclub De Lier. Daarmee komt er eindelijk een einde aan de zaak die al sinds de inbraak in oktober 2016 loopt en zelfs leek af te stevenen op seponering van de zaak.

Tijdens die bewuste nacht van maandag op dinsdag waren de verdachten met boten naar de achterzijde van het bedrijf gevaren. Daar werd een raam geforceerd. Binnen namen de mannen een geldbedrag van ongeveer 900 euro mee. Uiteindelijk leidde sporenonderzoek enkele uren later naar een woning aan de Anjer waar de twee - samen met een toen 24-jarige Lierenaar - werden aangehouden. De mannen hadden natte kleding aan.

De politie had de zaak in onderzoek, maar enkele maanden later liet het Openbaar Ministerie weten dat er te weinig bewijs was gevonden dat de verdachten wettig en overtuigend met de inbraak in verband brengt. Peter Vermeer, eigenaar van de Filmclub aan de Kijckerweg, liet het er niet bij zitten. Hij begon een rechtszaak en haalde zijn gelijk: er moest alsnog aanvullend onderzoek worden gedaan. Dat heeft nu dus geleid tot een veroordeling.

Vermeer is blij. "We hebben gewonnen! Gerechtigheid is geschied!", zo zegt hij op Facebook.

Categorieen:
De Lier 112