Archief
Wikipedia 4

Wikipedia 4

Rus vroeg uitgeschakeld op US Open

Het is tennisster Arantxa Rus niet gelukt om de tweede ronde te bereiken op de US Open. De 27-jarige Monsterse speelde in New York één goede set tegen Dominika Cibulkova, maar daarna werd het verschil op de ranglijst ook op de hardcourtbaan duidelijk. De Slowaakse won na bijna tweeënhalf uur in drie sets: 4-6, 6-2 en 6-3.

Rus plaatste zich vorige week via het kwalificatietoernooi knap voor de laatste Grand Slam van het jaar. Haar loting tegen de nummer 29 van de wereld - Rus zelf staat op plek 110 - bleek daarna niet erg gunstig. Toch ging de Westlandse hoopvol van start. De eerste set ging gelijk op en Rus kwam bij 4-4 een breakpunt voor te staan. Cibulkova werkte daarna nog wel een setpunt weg, maar Rus trok daarna wel de set naar zich toe.

De Monsterse brak haar tegenstandster in de tweede set direct, maar werd daarna zelf ook gebroken. Bij 2-2 gaf Cibulkova gas en won vier games op rij en dus de set. Rus vocht zich in de beslissende set nog wel terug van 3-1 tot een 4-3 achterstand, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven.

Categorieen:
Monster Westland Sport