Archief
WOS Media

WOS Media

Gemeente steekt stokje voor Honsels sluipverkeer

De gemeente Westland heeft maandag de tijdelijke inrit vanuit de Dijkweg naar de Hofstraat in Honselersdijk om veiligheidsredenen afgesloten. De toegang werd de afgelopen week veelvuldig gebruikt door sluipverkeer, nu de kruising iets verderop bij de Nederhof dicht is. Dit leverde veel chaos op in de Hofstraat.

De inrit is enkele maanden geleden gecreëerd voor bewoners van en achter de Hofstraat, omdat die opnieuw werd bestraat. Door de werkzaamheden konden zij alleen op die manier hun wijk in en uit. De werkzaamheden zijn inmiddels al enige tijd afgerond, maar de inrit was er nog steeds.

Reconstructiewerkzaamheden

Sinds vorige week maandag is de kruising van de Dijkweg met de Hofstraat, nabij de Nederhof, afgesloten vanwege reconstructiewerkzaamheden. Het werk duurt een maand, waardoor verkeer van en naar het dorpscentrum voorlopig moet omrijden. De omleidingsroute is met borden aangegeven en loopt via de Burgemeester Elsenweg, Nieuweweg en Veilingweg. Weggebruikers die in het dorp goed bekend zijn, negeerden de omleiding echter en kozen voor de tijdelijke inrit.

In de Hofstraat werd al snel een bord neergezet door bewoners, die last hebben van de hoge snelheden die automobilisten halen. Ook de gemeente spreekt over een onwenselijke situatie: "De Hofstraat is een smalle straat met een hoge parkeerdruk. Ook is de Hofstraat onderdeel van een belangrijke fietsroute naar de scholen die maandag weer zijn begonnen. Daarom is om veiligheidsredenen besloten om de tijdelijke inrit dicht te doen. We beseffen dat hierdoor de bewoners van de wijk een stukje moeten omrijden, maar veiligheid staat voor de gemeente voorop."