Archief
Google Streetview

Google Streetview

GBW wil plannen dorpskernen vlot trekken

In Westland zou een ambtenaar ervoor moeten zorgen dat binnen de dorpskernen levende plannen aan elkaar worden geknoopt. Dat is de opvatting van GemeenteBelang Westland. Zo'n Kern Ontwikkel Manager moet ertoe leiden dat die plannen ook daadwerkelijk en versneld kunnen worden uitgevoerd.

GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer gaat volgende week het college in de commissie EFO vragen of die de toegevoegde waarde van zo'n Kern Ontwikkel Manager ook ziet zitten. Volgens hem voldoen veel op zich staande plannen vaak niet exact aan de randvoorwaarden, waardoor ze na een zogeheten quickscan snel een stille dood sterven.

Als voorbeeld noemt hij het plan rondom het pand 'Van Leest' in Monster. Een ontwikkelaar wil daar appartementen realiseren, maar er zijn in de directe omgeving te weinig parkeerplaatsen voorhanden. Daardoor lijkt het plan onhaalbaar. Tegelijkertijd heeft de raad al 4 miljoen euro gereserveerd voor een parkeerkelder in Monster. Maar ook dit plan wil maar niet vlotten.

Een Kern Ontwikkel Manager zou er volgens Keizer voor kunnen zorgen, dat de benodigde parkeerplaatsen die niet direct in of bij het pand 'Van Leest' gerealiseerd kunnen worden, extra in de parkeerkelder worden meegenomen. "Uiteraard tegen reguliere kosten". Op die manier kunnen beide plannen gerealiseerd worden.

Categorieen:
Monster Westland Politiek