Archief
archieffoto Marco Voois via Twitter

archieffoto Marco Voois via Twitter

GBW boos op college en Vermeer: 'Noem man en paard'

De fractie van GemeenteBelang Westland is niet te spreken over de uitlatingen van zowel het Westlandse bestuurscollege als de beweringen van CDA-fractievoorzitter Jenny Vermeer. Beiden beweren dat er raadsleden hebben gelekt uit de besloten raadsvergadering van 14 augustus, zonder namen te noemen. Reden voor GBW-leider Remmert Keizer om aan beiden een open brief te schrijven.

Zo vindt hij dat ze 'man en paard moeten noemen'. Door dit niet te doen, zouden zowel het college als Vermeer het aanzien van de Westlandse gemeenteraad als instituut in aanzien hebben geschaad. Keizer roept op om aan te geven welke leden hebben gelekt, aangevuld met bewijs, zodat vervolgens de voorzitter van de raad (Agnes van Ardenne - red.) zo nodig aangifte kan doen bij de politie.

Een woordvoerder van het Westlandse college laat desgevraagd weten nog geen reactie te willen geven. Eerst willen burgemeester en wethouders reageren op de brievenschrijver. Jenny Vermeer laat desgevraagd weten dat ze Keizer heeft uitgelegd het onderzoek van burgemeester Van Ardenne af zal wachten.

Categorieen:
Westland Politiek