Excelsior Maassluis

Sylla bezorgt Excelsior tegen GVVV eerste punten van seizoen

Excelsior Maassluis heeft de eerste drie punten van het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie binnen. De formatie van trainer Dogan Corneille versloeg op eigen veld GVVV met 1-0. Sekou Sylla kroonde zich vlak voor rust tot matchwinner.

De Maassluizers leken aanvankelijk al na twintig minuten op achterstand te komen, toen Veenendaler Jeremy de Graaf doel trof. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna waren er kansen aan beide kanten. Zo'n vijf minuten voor rust kreeg Excelsior twee grote kansen. Eerst kwam een schot van Vincent van den Berg tegen de paal, maar vlak daarna was het Sylla die het net wel liet bollen.

Na rust kreeg Excelsior Maassluis meerdere mogelijkheden om de stand te verdubbelen, maar onder andere Sylla, Van den Berg en Marouane Afaker kwamen niet tot scoren. Aan de andere kant zorgde doelman Jean-Paul van Leeuwen juist dat het geen 1-1 werd. In blessuretijd was er nog een kans voor Afaker op de 2-0, maar hij stuitte op de keeper.