Archief
Archief WOS met rechts de toren van De Hoeksteen

Archief WOS met rechts de toren van De Hoeksteen

Kerkgebouw De Hoeksteen in Maasdijk verkocht

Kerkgebouw De Hoeksteen in Maasdijk is verkocht. Toch is het niet zo dat er geen diensten meer worden gehouden in het gebouw. De kerkgemeenschap kan namelijk nog anderhalf jaar gebruikmaken van het gebouw, nadat de vergunning is verstrekt om kerkgebouw Het Kruispunt te renoveren.

Volgens Adriaan van Zanten van de kerkenraad zal de laatste dienst in De Hoeksteen dan ook waarschijnlijk ergens in 2020 plaatsvinden. Op de plek van de kerkzaal van De Hoeksteen worden appartementen gebouwd. Bedoeling is wel dat de toren voor het dorp behouden blijft.

Met de verkoop van De Hoeksteen kan de renovatie van Het Kruispunt worden bekostigd. Hoe die renovatie er precies uit gaat zien, wordt in september duidelijk. Dan worden de plannen gepresenteerd tijdens een gemeente-avond.

In Maasdijk is er in de afgelopen twee jaar een ware kerktwist ontstaan. De twee kerken moeten samen in een kerkgebouw verder, omdat het aantal leden al jaren daalt. Maar de bezoekers waren het niet met elkaar eens over in welk gebouw men verder moest.

Eerst werd besloten verder te gaan in De Hoeksteen. Maar dat werd later teruggedraaid, omdat men Het Kruispunt moeilijk verkocht kreeg. Dat gebouw kreeg in 2016 namelijk een gemeentelijke monumentenstatus, waardoor veranderingen aan het gebouw minder makkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen