Archief

Spitspont Maassluis langer uit de vaart

De spitspont tussen Maassluis en Rozenburg gaat niet volgens planning aankomende vrijdag weer varen. Uit navraag bij Ottevanger OV blijkt dat een onderdeel van de Blankenburg (zoals de boot heet, red.) voor de voortstuwing van het schip niet goed werkt. De bedoeling is nu dat de spitspont op 22 oktober weer gaat varen.

Ottevanger OV wacht op onderdelen uit Duitsland, die nodig zijn voor de reparatie van het schip. Verder is het plan om in de tussentijd om het kwartier te gaan varen, in plaats van om de 20 minuten. De twee boten samen zorgen voor een dienstregeling waarbij er om de 10 minuten een boot van de kant gaat, maar die situatie is er dus voorlopig nog niet.

In de afgelopen week was er ook al onrust rond de veerdienst. Het andere schip, de Staeldiep had namelijk problemen, waardoor er tijdelijk alleen een klein fietsveer tussen Rozenburg en Maassluis heeft gevaren. Dinsdagochtend werd het schip uit de vaart genomen om vervolgens nog diezelfde avond weer dienst te doen.

De schepen zijn inmiddels al ruim vijftig jaar oud. Gezien de oplevering van de Maasdeltatunnel tussen Vlaardingen en Rozenburg in 2024 moet Ottevanger OV afwegen hoeveel ze nog investeren in boten die dan misschien niet meer (in die grote) nodig zijn. Tegelijk is het OV-bedrijf wel flink bezig met het verduurzamen van de vloot.

Provinciale fracties van SP en VVD hebben inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het dagelijks bestuur van Zuid-Holland.

Categorieen:
Maassluis Algemeen