Archief
Mannetjesmakers

Mannetjesmakers

Strip aan de haal met rivierkreeften

Onder de titel 'Code Rood' is een bijna 70 pagina's tellend stripboek over de regio Westland verschenen. De actuele kapstok is het oprukken van de Amerikaanse rivierkreeft in onze wateren. Tal van bekende en herkenbare streekgenoten spelen gewild of ongewild een rol in het boek.

Het stripverhaal is gemaakt door kunstenaar Paul Kerrebijn en grafisch ontwerper Koos Vellekoop, die zetelen in Wateringen. Zij noemen zich in dit verband Paul Palet en Kobus Kwast.

Het verhaal gaat over de invasie van de Amerikaanse rivierkreeft in onze regio, waar een oplossing voor gezocht moet worden. Het probleem wordt alleen nog maar erger als er ook nog eens een groeimiddel in het water terecht komt. Dat betekent werk aan de winkel voor het bestuur van het Hoogheemraadschap Delfland en voor meerdere burgemeesters.

Om de strip te kunnen bekostigen, hebben de makers bedrijven aangeschreven, die vervolgens in het verhaal worden betrokken. Het is de bedoeling dat er elk jaar een actueel stripverhaal komt uit handen van de twee Westlandse creatievelingen. Nu staat al 'Code Goud' op stapel en dat boek heeft veel te maken met de Rotterdamse haven.

Het nu uitgekomen 'Code Rood' is verkrijgbaar bij de boekhandels Vingerling, Bruna en Readshop en binnenkort ook via de website van het artistieke duo www.mannetjesmakers.nl.