Archief
Danny Ploegaert

Danny Ploegaert

Serbony schiet Westlandia naar hoofdtoernooi KNVB Beker

Voetbalvereniging Westlandia mag zich net als streekgenoot Excelsior Maassluis gaan opmaken voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De derdedivisionist versloeg woensdag in de tweede en laatste voorronde SteDoCo met 2-1.

Na twee goede kansen van SteDoCo was het de thuisclub die in Naaldwijk na een kwartier de score opende. Giovialli Serbony werd de diepte in gestuurd en liet het netje - met het nodige kunst- en vliegwerk - bollen. Na een halfuur spelen was het diezelfde Serbony die zijn tweede maakte.

Na de theepauze werd lang niet gescoord en leek het bij 2-0 te blijven, maar vlak voor tijd bestrafte arbiter Sahiner een ongelukkige actie van Westlandia-verdediger Mitchel Jacobs tegen een SteDoCo-speler met een penalty. Guytano dos Santos scoorde vanaf elf meter de aansluitingstreffer en leek het nog spannend te gaan maken. Westlandia kwam echter niet meer in gevaar.

Westlandia en Excelsior Maassluis - dat dinsdag FC 's-Gravenzande met 1-2 versloeg - staan nu in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Daar zullen ook de profclubs uit de ere- en eerste divisie instromen. Komende zaterdag wordt bekend wie medio september de tegenstander is.