Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Nog veel schriftelijke vragen onbeantwoord in Westland

In totaal 57 schriftelijke vragen van raadsleden uit de gemeente Westland zijn nog niet beantwoord door het college van burgemeester en wethouders. Normaal staat er voor het beantwoorden van vragen een termijn van zes weken, maar die is inmiddels voor de meeste vragen al lang overschreden. Er staan zelfs nog vragen uit begin vorig jaar open.

Het kan altijd voorkomen dat het beantwoorden van vragen langer duurt dan zes weken, dan wordt er een melding van gemaakt aan de vragensteller. Maar dat een vraag ruim een jaar na dato nog niet beantwoord is, komt zelden voor. Het huidige bestuurscollege zit er nog maar sinds eind april, dat veel vragen nog onbeantwoord zijn komt dus vooral voor rekening van het vorige college.

De vraag die het langste ligt is die van Peter Duijsens (Westland Verstandig) uit februari 2017 over de poller bij de ingang van de Hoogwerf in Naaldwijk. Ook een vraag van Ulbe Spaans (GroenLinks) ligt er al ruim een jaar. Hij heeft vragen gesteld over het verkeer op slag Vlugtenburg in 's-Gravenzande.

38 vragen zijn gesteld vóór de installatie van het nieuwe college. De andere 19 vragen kwamen binnen na het installeren van het nieuwe bestuurscollege. Inmiddels maken burgemeester en wethouders al een flinke inhaalslag. In de afgelopen weken zijn er al tientallen vragen beantwoord, de lijst was namelijk nog veel langer. Het college streeft ernaar om 1 september alle nu nog openstaande vragen beantwoord te hebben.