Pixabay 1

Pixabay 1

KNVB-beker: Westlandia verslaat JOS na verlenging

Westlandia heeft zondagmiddag in Amsterdam in de eerste voorronde van de KNVB-beker JOS Watergraafsmeer verslagen. De wedstrijd eindigde na verlenging in 1-2. Daarmee is Westlandia door naar de tweede voorronde van de beker, waarin de club thuis uitkomt tegen SteDeCo uit Hoornaar.

In de eerste helft had Westlandia slechts één kans om te scoren. In de 23ste minuut probeerde Serbony de bal binnen te tikken, maar die werd geblokkeerd door een verdediger van JOS. Ruststand: 0-0.

In de de tweede helft drukten de Westlanders meer en meer en deed er zich een tweede kans voor: Van Bochoven kopte de bal krap over in de 68ste minuut. In de 80ste minuut nam Vissers een corner, die door Dias de Oliveira bijna in het doel belandde, ware het niet dat de keeper van JOS de bal tegenhield. Amper twee minuten later kwam de grootste kans voor Westlandia: Markes schoof de bal na een 1-op-1 met de keeper van het thuisteam net naast het doel. Na negentig minuten spelen was de stand nog steeds 0-0.

Na drie minuten in de verlenging lukte het Westlandia pas om te scoren: een 'schitterend' schot van Vissers in de linkerkruising maakte het 0-1. Vijf minuten later bracht El Mhamdi de stand op 0-2. Het laatste doelpunt in de wedstrijd was voor Abbring van JOS: hij maakte de 1-2, tevens de eindstand.

Door deze winst stroomt Westlandia door naar de tweede voorronde van de KNVB-beker. Woensdag speelt de club om 20.00 uur thuis tegen SteDeCo uit Hoornaar.