Archief

Groentes gestolen uit volkstuinen Tuinderhof Maasland

In de afgelopen drie weken zijn er verschillende keren groentes gestolen uit de volkstuinen op het Tuinderhof-complex in Maasland. Uit zeker drie tuinen zijn onder andere sla en wortelen uit de grond gehaald.

"Het is een vervelende situatie," zegt Bas Hoekveen, secretaris van de Volkstuinvereniging Maasland, waar het Tuinderhof onder valt. "Drie weken geleden kreeg ik voor het eerst een mailtje dat iemand wat groenten uit zijn tuin miste. Afgelopen week was het weer raak, nu zijn er bij twee tuinen dingen uit de grond gerukt." Volgens Hoekveen moeten de diefstallen 's nachts hebben plaatsgevonden. "Er zijn altijd wel mensen tot tien uur 's avonds hier aanwezig. En de volgende dag om zeven uur staat er alweer iemand. In de tussentijd moet het gebeurd zijn."

Veel aan de situatie doen kan Hoekveen niet. "Wat moet je doen? We kunnen hier geen beveiligingscamera's ophangen, want we hebben hier geen internet." Frustrerend vindt hij de situatie wel. Hoekveen: "Als je zo graag verse groentes wilt, vraag het dan gewoon netjes. Ik hoop maar dat het lekker gesmaakt heeft."

Categorieen:
Maasland Algemeen