WOS Stefan van Eijk

FC 's-Gravenzande wint van Quick in KNVB-beker

FC 's-Gravenzande heeft in de eerste voorronde van de KNVB-beker zaterdagmiddag met 3-2 van Quick uit Den Haag gewonnen. Daarmee gaat de club door naar de tweede voorronde, waarin ze dinsdagavond Excelsior Maassluis op bezoek krijgt.

De thuiswedstrijd tegen Quick kwam tamelijk rustig op gang. Na een kwartier kreeg Quick een vrije trap, waarbij de bal net naast het doel van 's-Gravenzande ging. De eerste goal viel in de 42ste minuut. Uit een corner van Koeleman wist Abbas de bal in te koppen: 1-0. Ook het tweede doelpunt, in de zestigste minuut, kwam uit een kopbal: een corner van Triep werd na een scrimmage door Westhoff doorgekopt naar Broch, die de bal via de onderkant van de lat inkopte. Zie de video onderaan dit bericht.

Acht minuten later sloeg Quick terug. Vanuit een corner belandde de bal bij La Lonzieme die hem vervolgens binnen tikte: 2-1. Lang bleef die score echter niet staan, want in de 72ste minuut scoort 's-Gravenzande opnieuw, ditmaal door Broos. De laatste goal in de wedstrijd werd gemaakt in blessuretijd. Quick-speler Van der Heiden wist op de valreep met een kopbal de 3-2 te maken.

Oefenwedstrijden

Bij andere clubs in de regio zijn vandaag oefenduels gespeeld. Het eerste zaterdagteam van Westlandia kwam uit tegen Honselersdijk 1. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 1-1. Excelsior Maassluis oefende thuis tegen ARC uit Alphen aan den Rijn en won met 4-0. Het was het laatste oefenduel voor de club, dat dinsdag de eerste officiƫle wedstrijd van het seizoen op het programma heeft staan: de tweede voorronde van de KNVB-beker tegen FC 's-Gravenzande.