Archief

Voormalig bibliotheekgebouw Maasland tegen de vlakte

Het voormalige bibliotheekgebouw aan het Annie M.G. Schmidtplein in Maasland wordt vanaf komende maandag gesloopt. Het pand verkeert in zeer slechte staat. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken.

De bieb is, vanwege gemeentelijke bezuinigingen op de subsidie, in september 2013 verhuisd naar een kleiner onderkomen (servicepunt) in basisschool de Schutse aan de Kluisweer. Het gebouw aan het Annie M.G. Schmidtplein wordt nog wel gebruikt door enkele culturele verenigingen. Voor hen wordt volgens de centrumplannen voor Maasland een nieuw onderkomen gezocht.

Het is nog onduidelijk wat er met de vrijgekomen ruimte gaat gebeuren. In een ruimtelijke verkenning voor het centrumplan Maasland wordt onder meer gesproken over extra parkeerruimte. De plannen worden nog verder uitgewerkt.

Tijdens de sloopwerkzaamheden geldt een gewijzigde parkeer- en verkeerssituatie. Aan de Slot de Houvelaan geldt voor enkele parkeerplaatsen een parkeerverbod. De westelijke doorgang langs de brandweerkazerne wordt ingezet voor sloopverkeer. Tijdens de sloopwerkzaamheden is deze doorgang niet toegankelijk voor ander verkeer. De oostelijke doorgang langs de brandweerkazerne en het voormalige gemeentehuis wordt daarom tijdelijk opengesteld voor tweerichtingsverkeer.

Categorieen:
Maasland Algemeen