Archief
Google Earth

Google Earth

'Geen overlastmeldingen omtrent pand bij Esdoorn'

Er zijn geen meldingen van overlast ontvangen over de bewoning van een voormalig kinderdagverblijf aan de Esdoorn in Naaldwijk. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de LPF over de overlast die bewoners van het pand zouden veroorzaken.

De fractie vroeg zich af of het pand illegaal wordt bewoond, maar dat blijkt volgens het Westlandse bestuurscollege niet zo te zijn: "Het voormalig kinderdagverblijf is in 2016 verbouwd tot vier huurappartementen waarin gewoond mag worden. Hiervoor is een omgevingsvergunning verleend op 22 januari 2016", aldus B en W.



Overigens zijn er wel meldingen van overlast binnengekomen die gaan over de omgeving van de Esdoorn, het Sneeuwklokje en de Linde, maar niet specifiek over het eerder genoemde gebouw. Het college stelt dat de locaties geregeld worden bezocht door politie, boa's, de buurtpreventie en jongerenwerk. Waar nodig wordt handhavend opgetreden. Ook heeft jongerenwerk in de omgeving voetbalactiviteiten georganiseerd om de overlast te verminderen. Het college overweegt nog of er weer cameratoezicht moet komen in de buurt, zoals dat er eerder is geweest.