Archief
Twitter Marga van de Peppel

Twitter Marga van de Peppel

Bloemenmandjes in de Nieuwstraat, goed idee of niet?

Sinds een paar weken wordt de Nieuwstraat in Maassluis opgevrolijkt door mandjes met bloemen en planten, die midden op de weg staan. Enerzijds gewoon voor de sier, anderzijds om ervoor te zorgen dat het onaantrekkelijk is om door de winkelstraat te fietsen. Een deel van de bezoekers vindt de mandjes maar onhandig.

Veel bezoekers van de oude binnenstad vinden het een leuke en vrolijke toevoeging, zegt José van der Meide van de in de Nieuwstraat gevestigde Parfumerie 1572. "Het idee ontstond toen we zagen dat er bij de vlietjes van die leuke hangende plantenbakken werden geplaatst. Helaas bleek dat in de Nieuwstraat niet mogelijk." Uiteindelijk is er toen gekozen voor de mandjes op de straat. "Winkeliers omarmen de manden. Ze zetten ze op straat en halen ze weer binnen. Bezoekers kunnen gelijk zien welke winkels open zijn en welke nog niet", vervolgt Van der Meide.

"Een leuk idee", vindt ook Marga van de Peppel. De Maassluise scootmobielgebruikster vindt het er vrolijk uitzien. Maar omdat er ook nog eens reclameborden en kledingrekken op straat staan, is het soms een hele tour om de straat door te komen. "Ik zou er prima langs kunnen, als die andere borden en rekken niet in de weg staan." Diverse andere stadsgenoten vallen haar op sociale media bij: "Niet goed over nagedacht in de strijd tegen de fietsende jeugd", en "Misschien een beter idee om ze gewoon voor je winkel te plaatsen", klinkt het.

Maar volgens Van der Meide is dat overdreven. Ze vindt dat mensen veel te negatief zijn: "Volgens mij is het onzin dat je er niet met je scootmobiel langs kunt. En is het druk, nou dan wacht je even." Ze hoopt overigens vooral ook dat fietsen in de Nieuwstraat aan banden wordt gelegd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen