Archief

Verplicht blazen op feestweek De Lier

Jongeren onder de 18 jaar ontkomen dit jaar niet aan alcoholcontroles op de feestweek in De Lier. Wie de feesttent bij de Bleijenburgbrug of het horecaplein bij de Dom wil bezoeken, moet verplicht blazen. Heb je alcohol in je bloed? Dan kom je er niet in.

Het is een van de maatregelen om het jaarlijks terugkerende overmatige alcoholgebruik door jongeren de kop in te drukken. De alcoholcontroles zijn afgekeken van de carnavalsfeesten eerder dit jaar in De Lier en Wateringen. Ook daar moest je bij de ingang verplicht blazen, wat een groot succes bleek.

"Het zal ondoenlijk wezen om iedereen te laten blazen", geeft organisator Piet Voskamp van het Oranjecomité eerlijk toe. "Maar wel zoveel mogelijk. Er zijn acht apparaten ter beschikking gesteld door de gemeente. We gaan het zien".



Kermis op Oranjeplein

De grootste verandering tijdens de Bradelier is het verschuiven van de feestlocaties. Zo staat de kermis dit jaar op het Oranjeplein en op het Rankplein bij de Dom hebben vier horecapartijen de krachten gebundeld. De feesttent bij de Bleijenburg stond er altijd al.

De feesttent van 2Floors (voorheen The Doors) op het Oranjeplein is gesneuveld. Daar is nu een kleinere feesttent op eigen terrein voor teruggekomen, waar de hongerige en dorstige mens ook volledig aan zijn trekken komt.