Archief

VSP bezorgd over wijziging aan geluidswal Maassluis

Een deel van de bewoners in de buurt van waar de verhoogde geluidswal langs de A20 in Maassluis moet komen, is niet blij met de plannen waar de gemeenteraad vrijwel in zijn geheel mee akkoord is gegaan. Dat zegt de Verenigde Senioren Partij. Volgens de fractie zijn er zeker 56 bewoners die zich compleet niet gehoord voelen en dat is voor de VSP aanleiding voor schriftelijke vragen.

Volgens de partij zorgt de voorgestelde aanpak om alle bomen ter plaatse te verwijderen en dan de gehele bestaande wal te verwijderen, voor grote onrust en onvrede. De partij wil dan ook weten of er in het voortraject tot dit besluit is gesproken met de bewoners. De VSP hoopt dat het college van burgemeester en wethouders alsnog zo snel mogelijk met de ontevreden buurtbewoners in gesprek gaat, zeker voordat er onomkeerbare stappen worden genomen.

De gehele gemeenteraad, op de VSP na, is begin juli akkoord gegaan met het plan om de geluidswal te laten verhogen met aarde dat over is bij andere bouwprojecten. De verwachting is dat de gemeente op deze manier kostenneutraal te werk kan gaan. De verhoging is een lang bestaande wens van een groep omwonenden van de geluidswal.

Categorieen:
Maassluis Politiek