Archief

Gevaarlijk weer in onze regio verwacht

Het KNMI voorziet gevaarlijk weer in onze regio en daarom is nu code oranje van kracht. Tussen vanavond 19.00 uur en 1.00 uur in de nacht worden er zware tot zeer zware windstoten verwacht.

Het kan daarbij gaan om windstoten met een snelheid van 80 tot 110 kilometer per uur. Dat levert als risico onder meer omvallende bomen en losse takken op. "Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen", aldus het KNMI.

Het instituut waarschuwt ook voor gevaarlijke situaties in het verkeer en bij watersport. "Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg de weerberichten en waarschuwingen", zo luidt het advies.

Dijken

Tegen 17.30 uur kwam het hoogheemraadschap van Delfland met de volgende melding op Twitter: Met deze weersverwachting (30-50mm) zijn we extra alert op de conditie van onze dijken en op eventuele gevolgen voor de waterkwaliteit.

Aanvulling om 22.30 uur: KNMI zwakt stormwaarschuwing in onze regio af van code oranje naar code geel: geen vrees meer voor zeer zware windstoten tot 110 km/u, maar maximaal rond 75 km/u. De termijn is overigens met een uur verlengd tot 2.00 uur vannacht.

Categorieen:
112