Archief

Streep door hondenuitrenplaats in Woerdblok

Er komt geen hondenuitrenplaats in het Woerdblok in Naaldwijk. B en W van Westland hebben dinsdag het door hun voorgangers genomen besluit ingetrokken. Dat meldt het college woensdag in de antwoorden op vragen van de raadsfracties van VVD en Westland Verstandig.

Het besluit voor zo'n uitrenplaats - tussen de deelwijken Waterrijk en Zandheuvel - is op 27 februari genomen op basis van een burgerinitiatief. De communicatie daarover in gemeentelijke publicaties was niet duidelijk, zo erkennen B en W. Na overleg met omwonenden is besloten om de toelating in te trekken. "Feit is dat de omwonenden eerder geïnformeerd hadden moeten worden", trekt het (nieuwe) college het boetekleed aan.

Gezamenlijk gebruik

Westland Verstandig had onder meer gesteld dat op kinderspeelweides zoals deze, een uitrengebied voor honden niet wenselijk is en dat een gezamenlijk gebruik wellicht ook niet gezond is. "Dat zijn wij niet met u eens", reageert het college. "Het komt vaker voor dat gebieden dubbel gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het strand en het Prinsenbos, die worden gebruikt voor zowel recreatie en spelen als hondenuitrenplaats."

Als er een vergelijkbaar initiatief voor een hondenuitrenplaats komt, zal het proces anders worden ingericht, zo beloven B en W. Daarbij is het uitgangspunt dat de belangen van zowel initiatiefnemers als andere betrokkenen goed worden afgewogen.