Archief
Regio15

Regio15

'Ravage na blikseminslag in De Lier'

De bijkeuken van het huis aan de M.A. de Ruyterstraat in De Lier, waar in de nacht van dinsdag op woensdag de bliksem insloeg, moet als verloren worden beschouwd. Dat laat een buurvrouw weten.

De bewoners van het huis waren op het moment van het onweer niet thuis. "Zij zijn vrijdag op vakantie vertrokken...", zegt ze tegen mediapartner Omroep West. Door de bliksem zijn de vaatwasser, de droger en de wasmachine uitgebrand. Die staan woensdagochtend buiten, als stille getuigen van de inslag van dinsdagnacht.



"Wij hadden de klap van de inslagniet gehoord", vertelt de buurvrouw. "De andere buurvrouw heeft ons uit bed gehaald". Haar huis stond vol rook en er hing een brandlucht. "Ik had gelijk door dat het heftig was". Voor de zekerheid werd het huis door de hulpdiensten ontruimd, net zoals nog een aantal andere huizen in de straat. "Dus stonden we in ons ondergoed, in onze ochtendjas op straat, samen met onze dieren...", laat de buurvrouw weten.



Uitbreiden


De gewaarschuwde brandweer kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. Maar volgens de buurvrouw is de ravage bij haar buren 'verschrikkelijk'.

Categorieen:
De Lier 112