Archief

Veel minder fietsen gestolen in Westland

Er zijn het afgelopen half jaar in Westland aanzienlijk minder fietsen gestolen dan in dezelfde periode in de voorgaande jaren. Dat blijkt uit nieuwe politiecijfers. Vooral in Naaldwijk en Wateringen is het aantal fietsendiefstallen flink gedaald.

Met 'slechts' 129 gestolen fietsen in Westland is het aantal weer op het niveau van 2014, toen het ging om 122 fietsen. In de jaren daarna werden in het eerste halfjaar respectievelijk 229, 197 en 229 fietsen meegenomen.

Vooral in Naaldwijk en Wateringen was het aantal diefstallen in de eerste zes maanden van vorige jaren schrikbarend hoog: in beide kernen meer dan 60. Nu is dat gedaald tot 28 in Naaldwijk en 9 in Wateringen. De meeste fietsen (39) werden het afgelopen halfjaar weggenomen in 's-Gravenzande. Ook Monster (22 fietsen) is een populaire kern bij fietsendieven.

In augustus vorig jaar pakte de politie zeven mannen en twee vrouwen uit Polen en Den Haag op in verband met een grote fietsendiefstalzaak. Zij zouden ook actief zijn geweest in onder meer Naaldwijk. De aanhouding van deze personen kan een verklaring zijn voor de afname van het aantal fietsendiefstallen.