Archief
Sjoerd Kuiper

Sjoerd Kuiper

Nieuwe school in Sluispolder-West opgeleverd

De Maassluise wethouder Sjoerd Kuiper en Eric Boerhout, voorzitter college van bestuur van UN1EK, hebben vrijdag de sleutels van het schoolgebouw van IKC De Kindertuin in ontvangst genomen. De Kindertuin is de nieuwe naam van basisschool Het Spectrum. In het pand in de wijk Sluispolder-West is eveneens ruimte voor kinderopvang en sport.

Dat laatste is mogelijk door de sportzaal die in het gebouw aanwezig is. De sportzaal is in afmetingen ruimer dan de gymzalen die voorheen in Maassluis bij basisscholen werden geplaatst. De grotere ruimte maakt gevarieerdere en veiliger lessen mogelijk.

De leerlingen van Het Spectrum kregen het afgelopen jaar nog les in een monumentaal pand aan de Fenacoliuslaan, maar dat voldeed niet meer aan de eisen. Het nieuwe gebouw voldoet aan alle eisen van deze tijd. Bovendien liggen op het dak 250 zonnepanelen.

Het pand is een stuk eerder opgeleverd dan gepland. Daardoor kunnen alle activiteiten direct vanaf het begin van het schooljaar (27 augustus) in het nieuwe gebouw plaatsvinden. Stichting UN1EK richt de komende weken de basisschool en kinderopvang in.

De officiële opening is op 19 september.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen