Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Zwembad De Waterman huurt na incidenten beveiliger in

Bij het buitenzwembad De Waterman aan de Dorpskade in Wateringen loopt vanaf woensdag een beveiliger rond op het veld. Het bestuur van het zwembad heeft dit besloten, na meerdere kleine incidenten met groepjes jongeren. Die werden bijna altijd vrij snel opgelost, maar dinsdagavond moest de wijkagent ingrijpen.

Het droge weer en de hoge temperaturen van de afgelopen weken zijn een zegen voor De Waterman. Het zwembad mag dagelijks talloze bezoekers verwelkomen. Maar het succes heeft ook een keerzijde. "Met zulke grote aantallen missen we iemand op het veld die problemen in de kiem kan smoren", zegt Leo Zwinkels, voorzitter van Waterman Natuurlijk, exploitant van het zwembad.

De afgelopen tijd waren er al wat incidenten met jongeren, waarschijnlijk in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, die "denken stoer te moeten doen". Die incidenten zijn, mede door gesprekken met ouders van de jongeren, goed opgelost. Dinsdagavond was een ander groepje vervelend aan het doen. "Toevallig was de wijkagent bij ons op bezoek, die is er op afgegaan."Eén van de jongeren - een 18-jarige Hagenaar - bleef echter ook tegen de wijkagent een grote mond opzetten. Hij is door de politie meegenomen.

Het zwembad heeft nu een beveiligingsbedrijf ingeschakeld dat één medewerker gaat leveren. Het bestuur betreurt de maatregel, maar noemt die op dit moment 'onontkoombaar'.

Overigens meldt De Waterman over de gang van zaken dit jaar, dat er halverwege juli al meer bezoeken zijn geweest dan in geheel 2016 en in geheel 2017: meer dan 30.000.

Categorieen:
Wateringen 112