Archief

Duivenlied Koos Janssen slaat aan

Het dinsdag uitgebracht liedje 'Eerst Effe Naar M'n Duiffies' van Poeldijker Koos Janssen gaat 'als een malle' op Facebook. De videoclip was daar woensdag rond het middaguur al bijna 400 keer gedeeld en bereikte al ruim 50.000 mensen en dat niet alleen in Nederland, maar ook buiten de landsgrenzen.

Het aankondigingsbericht op de pagina van WOS Media ontlokte al meer dan honderd reacties van lezers uit het hele land: van het noorden van Groningen tot het zuiden van Limburg, uit alle provincies. Ook vanuit de kring van duivenliefhebbers in Vlaanderen zijn er tal van positieve reacties geplaatst.

Voor het nummer stond de Monsterse duivenman Harold van der Kruijk model. Hij is al jaren elke vrijdagochtend tegen 9.00 uur te horen in het OchtendMagazine op WOS Radio. De beschouwingen over de actualiteiten in de duivensport worden doorspekt met zijn kenmerkende schaterlach.

Het nummer 'Eerst Effe Naar M'n Duiffies' is gemaakt op de melodie van Una Paloma Blanca, een van de grootste hits van de George Baker Selection. Het liedje ondergaat halverwege een transformatie naar après-ski.

Categorieen:
Monster Poeldijk Cultuur