Archief
Elvin via Flickr CC

Elvin via Flickr CC

Aftellen naar Varend Corso

Nog iets meer dan een week te gaan en dan trekken weer tientallen schuiten vol pracht en praal door de wateren in onze regio. Het thema Helemaal Hollands belooft veel: goeds van de Fabeltjeskrant tot In Holland Staat Een Huis.

Welgeteld 41 boten vertrekken vrijdag 3 augustus vanaf het Trade Parc Westland in Honselersdijk voor een tocht door de Rijnmond. Zaterdag is traditiegetrouw de Westlanddag en zondag wordt koers gezet richting Delft.

Het belooft misschien wel de warmste editie in jaren. Verschillende weerstations maken nu al melding van temperaturen boven de 25 graden, op alle drie de dagen. "Veiligheid boven alles", geeft arrangeur Hans Hoogerwerf de bezoekers alvast mee.

De organisatie heeft de weersverwachtingen ook gezien en voorspelt dat er zaken anders zijn dan afgelopen jaren. "De bloemenarrangeurs gaan een ongelijke strijd aan", zegt Hoogerwerf. "Een strijd met de zon en verdamping. We gaan veel meer op water werken, minder met bloemen-steekschuim". Maar dat is niet het grote ding. Vooral de mensen op de boten en aan de waterkant moeten echt beducht zijn op wat hun te wachten staat. "Blijf water drinken en zonnebrand gebruiken".



WOS TV doet op zaterdag 4 augustus vanaf 13.00 uur live verslag van het Varend Corso. Later op de dag is een uitgebreide registratie te zien.