Archief
WOS Media

WOS Media

Nog veel obstakels voor blinden in Westland

Je weg vinden in Westland? Voor blinden en slechtzienden blijkt het nog een hele opgave. Met name in het centrum van Naaldwijk lopen zij letterlijk tegen veel obstakels op. Zo ontbreekt een gidslijn naar de ingang van het gemeentehuis aan de Verdilaan, maar ook op de pas opgeknapte pleinen moet nog een hoop gebeuren.

"Vroeger had je een afvoergoot langs de Mirell naar de Slimmerick", herinnert Mike van den Berg zich. "Dat was een heel mooie gidslijn om te volgen. Daar stond ook niets op, dus je kon daar lekker zonder heen en weer te zwalken zo bij de Slimmerick komen en was je weer op de stoep."

Ook Elles Veenman ondervindt geregeld problemen. Ze vindt de overloop van het Wilhelminaplein naar het Havenplein niet ideaal. Dat blijkt goed wanneer een camera van WOS Media haar volgt. "Het loopt hier wel af, dus ik vermoed dat ik nu ergens ben, maar ik heb geen idee waar", zegt Veenman terwijl ze midden op de weg loopt.

Oogcafé

Sinds enige tijd komen blinden en slechtzienden maandelijks samen in het Oogcafé. Daar bespreken ze de problemen die ze ervaren. Onlangs is contact gezocht met Westland Verstandig. De partij heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Fractieleider Peter Duijssens wil dat het college in gesprek gaat met de deelnemers van het Oogcafé om de pijnpunten op te lossen. Ook zouden blinden en slechtzienden hun advies moeten kunnen geven bij nieuwe plannen.