Archief

In het OchtendMagazine: Zomerspektakel van start en kleurrijk doek om stal Olsthoornranch

In het OchtendMagazine sprak Ferry van der Ende, voorzitter van de organisatie achter het Zomerspektakel, over de programmering van de Maasdijkse feestweek. Daarnaast bespraken we de nu ingepakte ranch van Jan Olsthoorn.

Zomerspektakel van start

Vanaf vandaag is het vier dagen feest in Maasdijk. Het Zomerspektakel gaat van start en er staan een hoop nieuwe activiteiten op het programma. Traditiegetrouw blijft de act op de zaterdagavond geheim. Voorzitter Ferry van der Ende wilde daar niet al te veel over kwijt.



Olsthoornranch ingepakt

Een eigenaardig gezicht op het terrein van Jan Olsthoorn in Naaldwijk. Zijn ranch aan de Galgeweg is ingepakt. De boosdoener is de boktor. De larven leven van planten, met name in al dan niet dood hout, en richten soms grote schade aan. Jan Olsthoorn was er heel vroeg bij en trekt alle registers open.



Laatste zwanen waterdicht

Nog even en de opgevangen oliezwanen van De Houtsnip in Hoek van Holland gaan de vrijheid weer in. Aanstaande zaterdag worden de tachtig inmiddels weer witte zwanen uitgezet op Goeree Overvlakkee. Afgelopen weken is er met man en macht gewerkt om de dieren weer gezond te krijgen.



Vlietwoning wordt hersteld

Bijna tien jaar na de heftige brand in de Vlietwoning in Naaldwijk, is eindelijk zicht op herstel van het Rijksmonument. Nadat eerder de uitgebrande stal is opgeknapt, is nu het aangrenzende woonhuis aan de beurt. Daarmee komt een einde aan de jarenlange inspanningen van bewoonster Gré Ruigrok.



Poll

De politie adviseert de caravan vóór vakantie niet pal voor de voordeur te plaatsen. Inbrekers weten dan namelijk dat de bewoner een tijdje van huis is. Let jij hier op?