Archief
Signbiblio

Signbiblio

Forum voor Maassluis ziet gaswinningsplan niet zitten

Forum voor Maassluis heeft een zienswijze ingediend op het ontwerp instemmingsbesluit Gaag-Monster van de NAM. De partij doet dit zelf, omdat het Maassluise college van burgemeester en wethouders vindt dat de plannen de stad bijna niet raken. De fractie van FvM ziet dit anders en heeft grote zorgen over gaswinning in de regio.

De partij vindt dat er een continue meting moet worden uitgevoerd om zo te zien hoeveel de bodem daalt door het toepassen van de zogeheten fracking-techniek. Eerder is er al van die techniek gebruik gemaakt in onze regio, maar welk effect dit heeft gehad op de bodem is volgens de partij niet gemeten.

Forum wil verder dat er voorwaarden worden verbonden aan het eventueel affakkelen van gas en dat er niet meer geluidsoverlast zal zijn dan nu het geval is.

Overigens heeft het college eerder al een advies gestuurd naar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waarin voorwaarden gesteld zijn aan het winningsplan. in Midden-Delfland en Westland heeft het college wel een zienswijze ingediend. Beiden zijn tegen het verder boren in het gaswinningsveld Gaag-Monster.