Archief
Rolf van Koppen

Rolf van Koppen

Erespeld uitgereikt in Westland, geen speld in Midden-Delfland

Het CDA heeft in onze regio afscheid genomen van verschillende oud-wethouders. In Westland ging dat gepaard met de CDA-erespeld voor Marga de Goeij en Theo Duijvestijn. In Midden-Delfland verliep het afscheid van Annemiek de Goede heel anders.

De Goede laat op Twitter weten, dat er voor haar na 32 jaar dorpspolitiek - onder meer als raadslid en wethouder - nog geen bedankje van af kon. Partijvoorzitter Willem Auping vindt het jammer dat De Goede dat zo ziet. "Wij hebben haar werk enorm gewaardeerd. Daarvoor hebben wij haar ook al op eerdere momenten voor bedankt. Een erespeld hebben wij in Midden-Delfland niet."

In Westland weten ze echter wel anders. Volgens de partij is de erespeld een landelijk initiatief, maar moet een lokale afdeling deze wel zelf aanvragen. De speld wordt gegeven aan personen die zich op bijzondere wijze en voor een langere periode hebben ingezet voor de partij en de samenleving.

De Goeij en Duijvestijn kregen de erespeld vrijdagavond in Themapark De Westlandse Druif, tijdens een algemene ledenvergadering. De Goeij was vanaf 2002 wethouder van de voormalige gemeente Monster en heeft sinds 2004 de functie van wethouder vervuld binnen de gemeente Westland. Duijvestijn was sinds 2006 wethouder in Westland.