Archief
vlnr Arthur van Dijk-deels zichtbaar Maarten Bakker-en Dominic Bersee -foto Koos Ophorst

vlnr Arthur van Dijk-deels zichtbaar Maarten Bakker-en Dominic Bersee -foto Koos Ophorst

Ruitenburg Runners domineren Westlands kampioenschap Ploegentijdloop

Het Westlands kampioenschap Ploegentijdloop 2018 is gewonnen door drie Ruitenburg Runners, te weten Maarten Bakker, Dominic Bersee en Arthur van Dijk. Zij renden vrijdagavond in de Honselse Dijkstraat naar de tijd van 6.14 over het heen-en-weerparcours van in totaal 2 kilometer.

Dit in ons land vrij zeldzame kampioenschap is onderdeel van de Bar de Burchtloop, die in 2015 nieuw leven is ingeblazen. Op haar beurt in het hardloopevenement een onderdeel van de Honselse Feestweek. Voor de uitslag is de eindtijd van de derde loper alles bepalend.

Bij de vrouwen won het eveneens favoriete Ruitenburgteam bestaande uit Isa Leen, Inga Michejenko en Judy Middelburg. Hun tijd was 6.50. Tweede werd het A-Team, bestaande uit Carla Ophorst, Marlies Jongerius en Judith Janszen, dat 7.31 noteerde.



De wedstrijd over 1.000 meter voor jongens uit groep 5 t/m 8 van de basisscholen, werd - net als vorig jaar - gewonnen door Anouar el Massoudi. Bij de meisjes won, eveneens opnieuw, Floortje Lusthof (3.44).

Bij de jongens van groep 1 t/m 4 won Drazic Rondhuis (1.49). Snelste meisje was - op herhaling - Noa Boutkan (ook in 1.49).

Categorieen:
Honselersdijk Sport