Archief

Shuttlebus van en naar Ter Heijde? "Helemaal goud"

Het voorstel van een shuttlebus tussen Ter Heijde en Monster krijgt alle handen op elkaar in zorgcentrum Duinhof. "Dat zou goud zijn", reageert mevrouw De Haan. Het voormalige vissersdorp is nu al zeven jaar verstoken van openbaar vervoer.

Alle voorzieningen zoals een supermarkt, slager en groenteboer liggen in het centrum van Monster, maar dat is een kilometer verderop. Op een zomerse dag prima te doen, maar als het regent of erg koud is blijven de ouderen liever thuis.

Uit een enquĂȘte van bewonersvereniging Hint blijkt, dat ruim de helft van alle Heijenaren een busverbinding wel ziet zitten. Deze bus zou bestuurd moeten worden door vrijwilligers. Zeven 'helpende handjes' hebben zich al gemeld, weet Jan Bogaard van Hint.

Mevrouw De Haan bezoekt geregeld een tante in verzorgingshuis De Opmaat in Monster, maar is bij slecht weer afhankelijk van openbaar vervoer. "Als het regent, ken ik niet, en dan zit ze op me te wachten. De volgende dag zegt ze: 'Meid, waar ben je gebleven. Ik heb je zo gemist, ik ben zo alleen'. Maar ja, ik loop niet door de regen met mijn rollator".

Stichting Hint heeft een aantal fondsen aangeschreven en verwacht ook medewerking van de gemeente Westland. De bewonersgroep hoopt dat het busje vanaf komende winter een feit is.