Archief
Janice de Jong -foto WOS Media

Janice de Jong -foto WOS Media

Advocaat (30) en druivenprinses (24) in Westlandse raad

De gemiddelde leeftijd van raadsleden in de gemeente Westland zal flink zakken. Binnenkort worden zes nieuwe raadsleden geïnstalleerd, waarvan er eentje 30 jaar is, en een ander zelfs 24.

De zes gepresenteerde kandidaat-wethouders zijn nu nog raadsleden. Bij het CDA worden de twee vrijgekomen plekken opgevuld door Conny Huisman en Janice de Jong. Huisman was de afgelopen periode ook al raadslid. De 24-jarige Janice de Jong werd in 2016 nog gekroond tot druivenprinses van Themapark de Westlandse Druif.

Bij LPF Westland schuiven Roel Valstar en André van der Meer door naar de raadzetels. Valstar (30) heeft Rechtswinkel Westland opgericht en is nu advocaat bij Taurus in Naaldwijk. André van der Meer komt uit Naaldwijk en is onlangs nog geïnstalleerd als steunraadslid.

Arij de Bloeme wordt het nieuwe raadslid van ChristenUnie-SGP en zet zich in voor de Hervormde Gemeente van 's-Gravenzande. Wie het nieuwe raadslid van VVD Westland wordt is nog niet bekend. Normaal gesproken zou dat Peter Valstar zijn, op dit moment de nummer 4. Maar dat is nog niet zeker. Mogelijk wordt het de nummer 5: Lianda Heijl. Binnenkort maakt de partij de definitieve naam bekend.