Archief
Regio 15

Regio 15

Spoor van schades op dollemansrit in Westland

Een dronken automobilist heeft zaterdagmiddag een spoor van schades veroorzaakt tijdens een dollemansrit tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande. Uiteindelijk raakte hij met zijn auto van de weg en kon hij door de politie worden aangehouden. De man blies tijdens de alcoholtest 930 ugl en dat is meer dan vier keer het maximum van 220 ugl.

Volgens nieuwssite Regio 15 reed de man op de Elisabeth van Egmontstraat in Naaldwijk door een plantsoen en raakte hij daarbij een geparkeerde auto. Ook op de Kleine Woerdlaan werden auto's slachtoffer van zijn slingerende rijden.

De man stopte niet om de schade af te handelen, maar hij ging er juist vandoor in de richting van 's-Gravenzande. Om de bestuurder te achterhalen werd behalve meerdere politievoertuigen ook een politiehelikopter ingezet.

Ook op andere plekken werd schade gemaakt; volgens berichten verliet de man in totaal vijf keer de plaats van een ongeval. Uiteindelijk reed hij over de Maasdijk en pakte daar de afslag naar de Laan van de Heilige Lambertus in 's-Gravenzande. Direct "om de hoek" vond hij zijn Waterloo; de auto kwam daarbij bijna in het water terecht. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.