Archief

Voorlopig geen Mieke Hoogeveenstraat in 's-Gravenzande

Het zal nog wel een paar jaar duren voordat een plein, straat of laan wordt vernoemd naar Mieke Hoogeveen. Een inwoner van 's-Gravenzande wil dat zij op die manier in de algemene herinnering blijft, maar volgens de gemeente kan dat niet zomaar.

Mieke Hoogeveen was jarenlang eigenaresse van reisbureau Van Staalduinen en het gezicht van de 's-Gravenzandse middenstandsvereniging. In 2013 overleed Hoogeveen op 68-jarige leeftijd. "Zij heeft zóveel gedaan", vertelde een passant eerder dit jaar tegen de WOS. "Ik vind gewoon dat het Marktplein veranderd moet worden in het Mieke Hoogeveen Marktplein".

Volgens de gemeente moet er minimaal tien jaar zitten tussen de datum van overlijden en het vernoemen van straten naar personen. De commissie Naamgeving van de gemeente zal haar naam onthouden en wellicht later gebruiken in de naamgeving van nieuwe straten of lanen. "Een praktisch bezwaar is, dat alle openbare ruimten in het centrum van 's-Gravenzande benoemd zijn", laat de gemeente weten.

Naar aanleiding van de uitgesproken wens bij de WOS, kwam ook GemeenteBelang Westland met vragen aan het college van B en W om voor Mieke Hoogeveen "op een gepaste wijze te vernoemen in het vernieuwde centrum". Die vragen zijn nu beantwoord.

"Als je naar iemand een straat wilt noemen, dan kan dat pas tien jaar na het overlijden", zei Maxim van Ooijen van D66 Westland eerder al. Hij zat jarenlang in de straatnamencommissie van gemeente Westland. "Een tegel met inscriptie kan natuurlijk wel".