Archief

Buslijn 21 HTM naar Wateringen

Buslijn 21 van de HTM krijgt volgend jaar het eindpunt op het Plein in Wateringen. Nu is dat nog Vrederust aan het eind van de Erasmusweg. Dit staat in het concept Vervoerplan 2019 van de HTM. De busmaatschappij wil Wateringen beter verbinden met de rest van Den Haag.

Zo brengt lijn 21 de Wateringers rechtstreeks naar het Haga-ziekenhuis. Er is even overwogen om lijn 25 naar Wateringen door te trekken, maar de keuze is op lijn 21 gevallen, omdat de frequentie van die lijn beter aansluit bij de behoefte van de Wateringers.

Het nieuwe vervoerplan komt tegemoet aan een langgekoesterde wens van de Seniorenraad Westland. Die vroeg eind vorig jaar al in een een open brief aan wethouder Meijer en de HTM om een rechtstreekse busverbinding tussen Wateringen en het Haga-ziekenhuis. Momenteel moeten reizigers veel overstappen om daar te komen en dat levert Wateringse senioren veel ongemak op. Uit het nieuwe plan blijkt dat er dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur om het kwartier een bus van Wateringen naar Scheveningen gaat rijden.

De bij het vervoerplan betrokken gemeenten kunnen tot half mei reageren op het concept. Op 11 juli wordt een besluit genomen in de Bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio.