Archief

In het OchtendMagazine: vernieling moestuinbakken basisschool en regionaal stripverhaal

In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we vanmorgen met directeur Cindy Roeling van basisschool De Aventurijn in Maasdijk over de vernieling van de moestuinbakken. Ook hadden we het met Kunstenaar Paul Kerrebijn over een bijzonder stripverhaal over de regio.

Moestuinbakken vernield bij basisschool in Maasdijk

De bakken waarin leerlingen van basisschool De Aventurijn in Maasdijk hun moestuintjes laten opbloeien, zijn in het afgelopen weekend kapot gemaakt. De school gaat uit van sloop door vandalen. Op de Facebookpagina van de basisschool wordt woest gereageerd.

Zo schrijft iemand: "Hebben een paar ouders zo hard voor gewerkt, schandalig!" En iemand anders: "Wat een varkens, eerst de ijsbaan en nu dit, stoer hoor." Ook wordt er gesuggereerd om camera's op te hangen: "Zijn voor een appel en een ei te koop. Daarna beelden lekker delen."

We spraken vanmorgen met directeur van de school Cindy Roeling over de vernieling. Zij zou graag willen dat de dader zich zou melden, zodat ze samen even rond de tafel kunnen zitten en dit probleem kunnen oplossen.Stripverhaal over de gehele regio op komst

Kunstenaar Paul Kerrebijn en grafisch ontwerper Koos Vellekoop uit Wateringen leggen de laatste hand aan hun eerste stripverhaal met de titel Code Rood.

Het verhaal gaat over de invasie van de Amerikaanse rivierkreeft in de regio, waar een oplossing voor gezocht moet worden. Het probleem wordt alleen nog maar erger als er ook nog eens een groeimiddel in het water terecht komt. Diverse bekende en minder bekende personen uit Westland, Midden-Delfland, Maassluis, Hoek van Holland, maar ook van daarbuiten komen in het verhaal voor. We spraken met Paul Kerrebijn over deze bijzondere strip.Poll

Afgelopen weekend hebben bezoekers 20 minuten vastgezeten in Baron 1898 in de Efteling. Heb jij wel eens vastgezeten (en waarin)?