Archief

Veldkorfbal: CKC Maassluis verliest ongeslagen status

De hervatting van de veldcompetitie stond vandaag op het programma. Voor de regioploegen een speeldag met uitersten. CKC Maassluis verloor voor het eerst dit seizoen in competitieverband. Dijkvogels en ONDO wisten twee belangrijke punten te pakken. ODO had een off-day tegen de hekkensluiter. Valto speelde gelijk.

Overgangsklasse B

Na een spannende slotfase deelden Valto en KSV/Maritiem de punten op sportpark De Zweth. Het werd een 21-21 eindstand. De ruststand was 11-9 in het voordeel van de Lierse ploeg. Het blijft spannend in deze poule. Valto heeft vier punten achterstand op koplopers Nieuwerkerk en SKF en heeft drie punten voorsprong op hekkensluiter Sporting Trigon. Valto gaat over twee weken op bezoek bij nummer drie Fiks.

Eerste klasse E

In de strijd om lijfsbehoud heeft ONDO twee belangrijke punten gepakt tegen nummer zeven IJsselvogels.Het verschil tussen beide ploegen bedraagt na acht wedstrijden zes punten. In Moordrecht won ONDO met 28-23. De volgende wedstrijd is in Vlaardingen tegen nummer zes sc Twist, dat vier punten achterstand heeft op de 's-Gravenzandse formatie.

Tweede klasse G

De verrassing viel bij de wedstrijd tussen KOAG en CKC Maassluis. Na 21 winstpartijen in zowel de zaal als op het veld moest CKC Maassluis het eerste puntverlies incasseren en sterker nog het werden twee verliespunten. Nummer drie KOAG won met 20-18 van de ongeslagen koploper. De ruststand was 11-11. Na ruim 60 minuten wist KOAG in de spannende wedstrijd ene marge van twee treffers op te bouwen. Dit gaatje wist CKC Maassluis niet meer te dichten. Nummer twee DES verspeelde één punt bij nummer voorlaatst Atlas en heeft drie punten achterstand op de koploper. KOAG volgt op vier punten van CKC Maassluis.

Tweede klasse H

ODO liet zich verrassen door hekkensluiter DSO. In Klundert wist de puntloze thuisploeg de eerste overwinning binnen te halen. Aan de andere kant verloor ODO twee belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. De Maaslandse formatie verloor met 15-11 nadat het met 9-5 achterstond na de eerste helft. Koploper Tilburg profiteerde van de misstap van ODO en liep uit na een moeizame overwinning in de topper tegen DVS'69 (24-23). ODO, GKV en DVS'69 volgen gezamenlijk op vier punten.

Derde klasse J

Dijkvogels blijft in het spoor van koploper OZC. De Maasdijkse formatie wist de uitwedstrijd tegen OEC in winst om te zetten. Dijkvogels won met 18-15 en behaalde hiermee de zesde overwinning uit acht wedstrijden. Samen met Ventura Sport staat Dijkvogels gedeeld op plaats twee. De achterstand van de twee ploegen op koploper OZC bedraagt vier punten.