Handballers Quintus laten niets heel van Houten

Na 35 minuten spelen een tegenstander knock-out hebben, is lang geleden voor Wematrans/Quintus, maar in de tweede wedstrijd in de nacompetitie voor behoud van de plaats in de Bene-League lukte het. Slachtoffer was de kampioen van de eredivisie Stip Payroll/Houten. In de Eekhouthal was het genieten van de thuisploeg. Na 60 minuten spelen stond een 36-21 overwinning op het scorebord en daar had niemand vooraf op durven hopen. Het gat tussen eredivisie en Bene-League is groot.

Houten was goed geanalyseerd en verdedigend gaf Quintus weinig weg. Chris de Bakker, Rens Reijgersberg en Marc de Vreede stonden als een blok en daarachter keepte Imre Obbens een prima wedstrijd. De overige spelers streden ook voor wat het waard was. Aanvallend liep bijna alles op rolletjes bij de Heulse ploeg.

De arbiters Geraerts en Geraerts lieten veel doorgaan en daar had Houten het meest moeite mee. De ingevlogen Collin de Vette (studeert in Engeland) opende zelfs de score en dara bleef het bij met doelpunten. Quintus opende daarna met een 4-1 tussenstand en wist dit verschil vast te houden. Na een kwartier spelen was het 8-5 voor de thuisploeg. Langzaam werd het verschil groter en met nog tien minuten te spelen in de eerste helft leidde Quintus met 13-7. Ondanks deze marge bleef Houten meedoen hoewel het bijna alleen leunde op het scorend vermogen van middenopbouwer Thies Berendsen. De Vreede miste bij 15-9 de enige strafworp van de wedstrijd. Dit had geen gevolgen. Quintus ging de rust in met een 16-11 voorsprong.

Na de pauze kraakte Quintus de bezoekers uit de provincie Utrecht in vijf minuten. Binnen no-time was het 20-13 en gingen de kopjes langzaam hangen bij Houten. Nog geen vijf minuten later was het verschil elf treffers (24-13) en nog binnen het kwartier werd de basis van Houten gewisseld. De wedstrijd was gespeeld en met nog een kwartier op de klok was het 28-15. Bij Quintus kwamen de reserves ook het veld in en Houten kwam terug tot een verschil van tien treffers (29-19), maar daarna was het weer Quintus dat de klok sloeg en uitliep naar een 36-21 overwinning. Lex Dofferhoff kreeg 25 seconden voor tijd de enige twee minuten tijdstraf bij de thuisploeg. Houten kreeg in totaal vier tijdstraffen, waarvan drie voor één speler. Bij Quintus kwam Alex Koop tot 10 treffers. Aanvoerder Lex Dofferhoff scoorde acht keer. Bij Houten was Berendsen goed voor zes treffers.

Opluchting bij Quintus dat handhaving in de Ben-League in eigen hand heeft. Hurry Up heeft nu vier punten, Quintus staat op twee punten, Houten en DFS Arnhem staan op één punt. Over twee weken komt DFS op bezoek in Kwintsheul.