Archief
Omroep West

Omroep West

'Vrouwelijke' Passion in Bartholomeuskerk Poeldijk

Landelijk zullen veel ogen gericht zijn op Amsterdam, waar donderdagavond het muzikale bijbelspektakel The Passion voor de achtste keer is georganiseerd. Maar in de Bartholomeuskerk in Poeldijk zijn ze er inmiddels ook bedreven mee. Voor de vierde keer wordt vrijdagavond de Westland Passion gehouden, die werd bedacht en uitgevoerd door het Poeldijkse popkoor Fine Tuning. Compleet met een kruis gemaakt van druiventakken.

Donderdagavond zijn de leden van popkoor Fine Tuning, onder de imposante bogen van de kerk, nog druk bezig met de voorbereidingen en wordt er een generale repetitie gehouden. De Westland Passion is niet zomaar een voorstelling, schijft mediapartner Omroep West. "We beginnen al in de zomer met de voorbereidingen", legt scriptschrijver Leon Enthoven uit. "Eigenlijk gaat bijna al onze vrije tijd hierin zitten. Maar het blijft ieder jaar weer een mooie uitdaging."

Maria

Anders dan bij de landelijke uitvoering van The Passion zal de voorstelling in Poeldijk vrijdagavond worden gespeeld vanuit het oogpunt van een vrouw: Maria, de moeder van Jezus. "We willen het toch elk jaar iets anders doen", besluit Enthoven.

Categorieen:
Poeldijk Westland Cultuur