Archief

Voetbalclub wil politiek neutraal blijven, kandidaat-raadslid stapt op als bestuurslid

Hugo van Velden legt zijn werkzaamheden als bestuurslid van voetbalvereniging SV Honselersdijk aan het einde van dit seizoen neer. Tussen hem en de rest van het bestuur is een 'verschil van inzicht' ontstaan in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Van Velden stond op nummer twaalf op de kandidatenlijst van LPF Westland. Hij hoopte dat op de club wat bekender te kunnen maken, maar de voetbalclub wilde politiek neutraal blijven.

Van Velden hoopte onder meer een promotiefilmpje te kunnen opnemen op het sportcomplex van Honselersdijk. Ook wilde hij persoonlijke verkiezingsposters ophangen in het clubgebouw. Beide verzoeken werden echter afgewezen omdat het bestuur aan geen enkele verkiezingscampagne wil meewerken.

"Dat vond (en vind ik nog steeds) een tegenvaller op persoonlijk vlak, omdat ik daar mijn hoop op had gevestigd.", aldus Van Velden. "Toen heb ik voor mijzelf de knoop doorgehakt en heb het bestuur gemeld dat ik per 23 juni (eind seizoen) ga stoppen met mijn bestuursfunctie." De club laat op de eigen website weten het besluit van Van Velden, die bezig was aan zijn derde termijn binnen het bestuur, te respecteren.